Sista inlägget på svenska - miniguide till Parisdagarna



Om ett dygn somnar Emma på ett hotell i Malmö och Katrin på ett hotell på Arlanda. När vi vaknar är det äntligen dags att träffa er elever på Arlanda och Kastrup. Vi har inte lyckats få tag på alla i telefon, men hoppas att ni fått svar på alla era frågor via bloggen och våra mail. Tar ni bara med passet och ABC-boken (med underskrifter på s. 57), så går de flesta andra saker att lösa, även om vi hoppas att ni har packat ner lite mer än så.

Vad som händer första dagen i Paris finns i inläggen om avresedagen här nedanför. På dag två ska vissa av er till Disneyland Paris, medan andra stannar i Paris för andra aktiviteter som kanske shopping eller muséer. Vad man än valt så har man förstås ledare med sig. Ni som bokat Disney eller planerar att köpa till det på planet ner kan kika lite närmare på vad som väntar här. Väljer ni att stanna i Paris bestämmer ni tillsammans med den ledare som är kvar vad ni vill göra. Kanske vill ni shoppa på Rue de Rivoli nära Notre-Dâme och Louvren? Varför inte besöka de båda sevärdheterna och hälsa på Quasimodo och Mona Lisa? Därefter kan man gå över den nästan 500 år gamla bron Pont Neuf och besöka de mysiga studentkvarteren Quartier Latin, där det finns en massa små butiker och restauranger. Mitt i Seine ligger två små öar, Île de la Cité och Île St.-Louis, där man kan softa på eftermiddagen om inte lyxvaruhusen Printemps och Gallaries Lafayette lockar mer.

På tredje dagen fortsätter vi att upptäcka Paris. Om vi inte redan hunnit med det tar vi en tur upp till Montmartre och hälsar på i konstnärskvarteren som ni kanske sett i filmen Moulin Rouge. Här finns också kyrkan Sacre-Coeur i från vilken man har en superfin utsikt över Paris. Känner ni att ni vill jämföra den utsikten med Eiffeltornet får vi väl ta oss dit också - om ni nu väldigt gärna vill ;-)

Om vi hinner se mer så lär de vi lämnat hemma i Sverige snart få veta det. Sent på lördag kväll beger vi oss nämligen till slut mot Jersey och då är det inte långt kvar till vårt första resedagboksinlägg här på bloggen. Då vet ni vad som gäller -let's stick to English and let's rock the Channel Islands!

Emma & Katrin

Kommentarer
Postat av: Anonym

Hej

Kul att läsa er blogg!

Bra information har följt den sen min son åkte till Jersey 14/6 med STS.

Hälsn Ann

2011-06-22 @ 15:45:31
Postat av: Anonym

Om man har bokat disney land när man är i Paris, kommer man fortfarande ha möjlighet till shopping?

2011-06-22 @ 17:12:46
Postat av: Emma

Roligt att läsa, Ann. Fortsätt gärna följa oss nu när det snart rapporteras live från ön. :)

2011-06-22 @ 17:49:19
URL: http://jerseyinjune.blogg.se/
Postat av: Emma

Det finns tid till shopping även för dem som åker till Disney. :)

2011-06-22 @ 17:54:46
URL: http://jerseyinjune.blogg.se/
Postat av: Ida

Detta låter ju helt underbart! Kan knappt vänta tills det är min tur att åka! :D

Men nu blir jag lite osäker... Jag har beställt Disneyland men när jag läser allt vad man kan göra om man INTE är på disneyland så vet jag inte vad jag vill längre xD

Vilket tror/tycker ni är bäst/roligast? och finns det möjlighet att avbeställa Disneyland om det skulle vara så att jag ångrar mig?

tack på förhand och hoppas ni får det bra! :D

///Ida<3

2011-06-22 @ 19:11:58
URL: http://jerseyistheshit.blogg.se/
Postat av: Emma

Du behöver inte oroa dig Ida. Tiden kommer både räcka gott och samtidigt inte alls. Tre dagar räcker till shopping, sightseeing och Disney, men inte ens om du skippar Disney hinner du med allt fint som finns att se i staden.

2011-06-22 @ 21:41:23
URL: http://jerseyinjune.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0